X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Blocul ACUM nu are de gînd să rezolve problemele minorităților naționale

11 apr. 2019,, 15:20   Politică
4329 18

Cei de la „ACUM” nu consideră necesară ratificarea Cartei europene a limbilor regionale, deoarece aceasta „nu este o prioritate pentru cetățenii noștri în situația actuală". Despre aceasta au declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, deputații PSRM.

- Nu este aceasta o prioritate pentru cetățeni. În alte condiții, ne-am putea întoarce, studia. Chiar credem că prin aceasta am putea consolida societatea? Nu credem că aceasta ar fi o prioritate pentru Republica Moldova. Acum există priorități complet diferite", a explicat Alexandru Slusari, vicepreședintle platformei „Demnitate și Adevăr”.

În acest sens, el a menționat că PPDA, fiind un partid „pro-european”, ar putea şi el „înainta mai multe proiecte legate de parteneriatul strategic cu România și alte lucruri”.

- Da, ratificarea acestui document este o problemă importantă, dar departe de a fi o prioritate, a adăugat Mihai Popşoi, vicepreședinte formaţiunii „Acţiune şi Solidaritate”.

Amintim că ratificarea Cartei europene a limbilor regionale a fost una dintre propunerile socialiștilor pentru discuţiile privind crearea unei potențiale majorități parlamentare.


Carta europeană a limbilor regionale sau minoritare este Convenția europeană privind protecția și sprijinirea limbilor minoritare tradiționale. Împreună cu Convenția-cadru pentru protecția minorităților naționale, această Cartă este o obligație a Consiliului Europei de a proteja minoritățile naționale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?