Blocul ACUM nu are de gînd să rezolve problemele minorităților naționale

Blocul ACUM nu are de gînd să rezolve problemele minorităților naționale

Cei de la „ACUM” nu consideră necesară ratificarea Cartei europene a limbilor regionale, deoarece aceasta „nu este o prioritate pentru cetățenii noștri în situația actuală". Despre aceasta au declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, deputații PSRM.


- Nu este aceasta o prioritate pentru cetățeni. În alte condiții, ne-am putea întoarce, studia. Chiar credem că prin aceasta am putea consolida societatea? Nu credem că aceasta ar fi o prioritate pentru Republica Moldova. Acum există priorități complet diferite", a explicat Alexandru Slusari, vicepreședintle platformei „Demnitate și Adevăr”.


În acest sens, el a menționat că PPDA, fiind un partid „pro-european”, ar putea şi el „înainta mai multe proiecte legate de parteneriatul strategic cu România și alte lucruri”.


- Da, ratificarea acestui document este o problemă importantă, dar departe de a fi o prioritate, a adăugat Mihai Popşoi, vicepreședinte formaţiunii „Acţiune şi Solidaritate”.


Amintim că ratificarea Cartei europene a limbilor regionale a fost una dintre propunerile socialiștilor pentru discuţiile privind crearea unei potențiale majorități parlamentare.


Carta europeană a limbilor regionale sau minoritare este Convenția europeană privind protecția și sprijinirea limbilor minoritare tradiționale. Împreună cu Convenția-cadru pentru protecția minorităților naționale, această Cartă este o obligație a Consiliului Europei de a proteja minoritățile naționale.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load