X 
Arşiţa stiri: 174
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1455

Consilierul Blocului ACUM din Cahul ar fi luat mită un bilet de vacanță

2 iun. 2022,, 09:38   Politică
2849 0

Președintele Consiliului de administrare al SA „Apa Canal Cahul”, Leonid Jilteanu, consilier în cadrul Consiliului municipal Cahul, Blocul ACUM, a fost recunoscut în calitate de bănuit, pe 1 iunie, pentru săvîrșirea infracțiunii de corupere pasivă, în cadrul aceluiași dosar în care este vizat și directorul SA Apa Canal Cahul”, Dionis Guglea.

Mai exact, președintele Consiliului de administrare al SA „Apa Canal Cahul” este bănuit că, în scopul obținerii unor favoruri, a permis contractarea și achitarea anumitor servicii la prețuri majorate, precum și a permis în detrimentul SA „Apa Canal Cahul” cedarea în subantrepriză a contractului de 1.022.000 lei de extindere a rețelelor de apeduct în satul Văleni, raionul Cahul, unei întreprinderi fără autorizație sau licența pentru astfel de lucrări, transmite Noi.md cu referire la Anticorupție.md.

Pentru aceasta, Jilteanu a acceptat de la administratorul companiei private, implicată în acest dosar, plata pentru foaie turistică în valoare de aproape 20.000 de lei, odihnă la care au mers împreună cu directorul SA „Apa Canal Cahul”.

În aceeași zi, a fost recunoscut în calitate de bănuit administratorul ÎM „Incubatorul de afaceri Cahul”, Artur Nebunu, care este și director al Centrului de consultantă ecologică Cahul, căruia i se incriminează complicitatea la săvîrșirea infracțiunii de abuz de serviciu.

Fiind membru al grupului de lucru pentru achiziții la asociația obștească, care a organizat licitația, acționînd în comun cu șeful Direcției construcții din cadrul Consiliului raional Cahul, Nebunu, a favorizat SA „Apa Canal Cahul” pentru a cîștiga licitația pentru achiziția lucrărilor de extindere a rețelelor de apeduct în satul Văleni în valoare de 1.022.000 de lei, pentru ca ulterior, contrar prevederilor contractuale, să fie transmise în subantrepriza către un alt agent economic, care nu dispune de autorizări sau licențe pentru astfel de lucrări.


Pe 11 mai 2022, Procuratura Anticorupție, Oficiul Sud în comun cu ofițerii Direcției Generale Teritoriale Sud a Centrului Național Anticorupție au efectuat percheziții la directorul SA „Apă-Canal Cahul”, Dionis Guglea, și la administratorul unei companii private. Directorul SA „Apă-Canal Cahul” și administratorul companiei au fost reținuți, pe un termen de 72 de ore.

Ulterior, la demersul procurorilor anticorupție de aplicare a arestului preventiv pe un termen de 30 zile în privința acestora, instanța de judecată le-a aplicat control judiciar, pe un termen de 60 zile, decizie care a fost menținută și de către Curtea de Apel Cahul, în urma recursului înaintat de către procurori.

În cadrul investigațiilor, oamenii legii au constatat că pentru favorizarea agentului economic, directorul întreprinderii „Apă Canal Cahul” ar fi primit drept recompensă un bilet pentru vacanța familiei sale achitată de către compania antreprenorului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав