Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Andrian Candu recunoaște că Vladimir Plahotniuc se află în SUA

5 feb. 2020,, 08:30   Politică
4630 0

Deputatul Partidului Democrat Andrian Candu, fost președinte al Parlamentului, confirmă că fostul lider democrat Vladimir Plahotniuc se află în Statele Unite ale Americii.

Politicianul spune că pe Plahotniuc nu-l vizează direct declarația Secretarului de Stat al SUA, Michael Pompeo, prin care nu îi mai este acordată viză de intrare pe teritoriul Statelor Unite pentru că fostul lider democrat deja se află acolo, transmite Noi.md cu referire la IPN.

Andrian Candu susține că declarația făcută de Secretarul de Stat al SUA este una politică și nu are efecte juridice în tot ceea ce înseamnă șederea în Statele Unite. „Are efect dacă vrei să intri, dar dumnealui deja este acolo. Nu are efect pe chestiuni legate de patrimoniu, de familie, de securitate. Deci, este mai mult o declarație politică făcută ca răspuns la nenumărate solicitări a Guvernului pe atunci al Maiei Sandu sau ai factorilor de decizie”, a declarat Candu în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova.

Pe 13 ianuarie Secretarului de Stat Michael Pompeo a remis o declarație în care se spunea că fostul oficial moldovean Vladimir Plahotniuc a fost desemnat public pentru implicare în acte semnificative de corupție și are stabilită interdicția de a obține vize de intrare în SUA. Alături de Vlad Palhotniuc are interdicția de a intra în SUA soția acestuia Oxana Childescu, fiul său Timofei Plahotniuc și copilul său minor.

În altă ordine de idei, Andrian Candu este de părere că Republica Moldova nu are nevoie de alegeri parlamentare anticipate. Nici clasa politică, nici țara în ansamblu. „Este destul că în 2019 am trecut prin două scrutine, local și parlamentar. Eu cred că acest legislativ are capacitatea și maturitatea pentru a continua activitatea în așa fel încît să-și desfășoare activitatea pînă la sfîrșit de mandat”, a afirmat democratul.

Potrivit lui, Parlamentul nu poate fi dizolvat cu șanse luni înainte de alegerile prezidențiale. „Dacă dizolvi Parlamentul, poți să o faci pînă la 1 iunie. Ca să dizolvi Parlamentul pînă la 1 iunie trebuie să ai motiv. O posibilitate ar fi dacă ar cădea actualul Guvern și nu este ales altul timp de trei luni. Aceasta înseamnă că pînă la 1 martie ar trebui să cadă actualul executiv. Eu exclud acest scenariu pentru că nu văd care sînt acei lideri politici care vor ieși în ața alegătorilor și vor spune că merg în alegeri anticipate”, a explicat Andrian Candu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?