X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ce a reușit să facă Filat, dar nicicum nu reușește Plahotniuc

28 sep. 2023,, 09:30   Politică
3328 0

Fostul lider al Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc, nu poate reveni în marea politică moldovenească, deoarece a plecat, nu se află în țară și el nu s-a angajat niciodată serios în politică, ci s-a implicat mai mult în afaceri tenebre.

O astfel de opinie a exprimat fostul prim-ministru, președintele Partidului Liberal Democrat, Vladimir Filat, vorbind în cadrul emisiunii "Главное" pe canalul TVC21, relatează Noi.md.

Fiind întrebat de ce în ultima perioadă Vladimir Filat revine sistematic în marea politică moldovenească, în timp ce principalul său oponent din trecut, fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, nu reușește să facă acest lucru, fostul premier a spus: "În primul rînd, pentru aceasta trebuie să faci politică, iar ceea ce a făcut Vladimir Plahotniuc nu este politică".

"Asta în primul rînd. În al doilea rînd, pentru a face politică, trebuie să fii aici, nu să fugi. Iar cînd fugi - fugi de tine însuți, în principiu, și lași în urmă oameni și așa mai departe. Mi s-a adresat adesea această întrebare: de ce nu am fugit atunci? Pentru că nu aveam niciun motiv să fug. Eu am fost aici, sînt aici, voi fi aici chiar și atunci cînd actuala guvernare va pleca. Întrebarea este de ce au fugit cei care au fugit înainte, dacă au dreptate? Aceasta este întrebarea și la ea trebuie ei să răspundă. Iar pentru a avea succes, indiferent dacă e vorba de politică sau de afaceri, trebuie să o faci în mod profesionist și trebuie să te implici în asta, iar atunci cînd te ocupi cu afaceri dubioase și vrei să fii politician public, nu merge", a spus Vladimir Filat.

6
3
4
0
18

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?