X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ambasadorul SUA: Reforma justiției – o provocare uriașă pentru autoritățile moldovenești

23 iul. 2019,, 16:50   Politică
2514 0

Ambasadorul SUA în RM Dereck Hogan a calificat reforma justiției drept o provocare uriașă pentru autorități, specificînd totodată, că „cetățenii destul de mult au așteptat aceste schimbări și le merită”.

El a menționat, luînd cuvîntul marți în cadrul unui forum dedicat reformei justiției și combaterii corupției că „această provocare vizează nu doar Guvernul și instituțiile publice, dar și partenerii de dezvoltare și cetățenii”, relatează infotag.md.

„O problemă reală întotdeauna presupune un volum mare de muncă. Dar cetățenii au așteptat mult și merită un sistem de justiție independent și transparent, profesioniști integri care activează în această sferă”, a spus diplomatul.

Potrivit lui, „schimbările reale în domeniul justiției și combaterii corupției nu pot fi obținute fără instituții consolidate, în primul rînd, responsabile pentru combaterea acestui fenomen – CNA, Procuratura Anticorupție, Autoritatea de Integritate”.

„Guvernul urmează să acorde atenție și măsurilor de prevenire a funcționării mecanismului de corupere și în acest domeniu este necesară o cooperare cu societatea civilă și mass-media. Oamenii trebuie să înțeleagă că societatea în care ei trăiesc este ghidată de lege și nu de dorințele egoiste ale unor persoane aparte”, a spus Hogan.


El a specificat că „Moldova trece printr-un moment istoric” și Guvernul SUA care de mulți ani a sprijinit procesul de reforme este total interesat de continuarea cooperării”. În calitate de măsuri viitoare Hogan a enumerat „asistența acordată MAI în cadrul reformei poliției, a căreia pregătire este în ultima etapă”, precum și „sprijinul Ministerului justiției în domeniul reformei sistemului penitenciar și asistenței juridice”.

Diplomatul a menționat „eforturile noului Guvern întreprinse în procesul reformelor” și a dat asigurări de „sprijinul total în această direcție”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?