X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Directorul ASP a vorbit despre cum luptă cu corupția din secțiile de examinare a viitorilor șoferi

22 apr. 16:02   Societate
1657 0

Agenția Servicii Publice face eforturi constante pentru a elimina corupția din secțiile de examinare a viitorilor șoferi, a declarat directorul Agenției, Mircea Eșanu.

Potrivit oficialului, de la începutul anului au fost demise 9 persoane și angajate alte 16, însă pentru a reduce fenomenul este nevoie și de condamnări definitive, care lipsesc pînă în prezent. Mircea Eșanu a precizat că deocamdată nu a fost eliminată practica de fraudare a documentelor, iar ASP implementează mai multe măsuri pentru a scădea din amploarea fenomenului, notează Noi.md cu referire la radiomoldova.

„Noi acum practic facem o rotație constantă a examinatorilor, într-o locație sau în alta. Deci examinatorii pot să se pomenescă venind de dimineața la serviciu și că pleacă la Bălți, să facă examinările sau pleacă la Cahul. Noi nu avem încontro decît să facem rotații. sîntem în situația să le asigurăm transportul, dar sigur ne costă mai ieftin să le asigurăm noi transportul dintr-o locație în alta decît să-și piardă lumea viața pe trecerile de pietoni sau în trafic”, a declarat Mircea Eșanu.

Precizăm că, recent, directorul Agenției Mircea Eșanu a declarat în emisiunea „La 360 de grade” de la Radio Moldova că, în viitorul apropiat, mai mulți șoferi s-ar putea pomeni cu permisul de conducere anulat din oficiu de către ASP.

Amintim că, la sfîrșitul anului trecut, mai mulți angajați ai Agenției din Bălți au fost reținuți de ofițerii anticorupție. Ei sînt bănuiți de luare de mită și trafic de influență la eliberarea permiselor de conducere. Și în luna martie 2023 au fost reținuți șase angajați ai ASP, din oficiile Bălți și Chișinău, ca parte a unei scheme de corupție.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?