Consiliul UE a prelungit cu şase luni sancțiunile economice împotriva Rusiei

Consiliul UE a prelungit cu şase luni sancțiunile economice împotriva Rusiei

Consiliul UE a decis să prelungească sancțiunile economice împotriva Rusiei pînă la 31 iulie 2018.


„La 21 decembrie, Consiliul UE a extins sancțiunile economice împotriva anumitor sectoare ale economiei ruse pînă la 31 iulie 2018”, se arată în comunicatul Consiliului UE.


Această decizie a fost luată după ce președintele francez Emmanuel Macron și cancelarul german Angela Merkel au raportat despre stadiul punerii în aplicare a acordurilor de la Minsk la summitul UE. Urmare s citirii rapoartelor, a fost luată decizia politică de prelungire a sancțiunilor.


Astăzi, Consiliul a confirmat această decizie printr-o procedură scrisă.


UE a impus sancțiuni economice împotriva Federației Ruse la 31 iulie 2014, ca răspuns la acțiunile Rusiei care au destabilizat situația din Ucraina. Sancțiunile se referă la sectoarele financiar, energetic și de apărare, precum și la sfera bunurilor cu dublă utilizare.


La 19 martie 2015, durata sancțiunilor a fost legată de implementarea deplină a Acordurilor de la Minsk, care urmau să fie puse în aplicare pînă la 31 decembrie 2015.


Deoarece acest lucru nu s-a întîmplat și avînd în vedere că acordurile de la Minsk nu erau încă puse în aplicare pe deplin, UE a prelungit în mod regulat sancțiunile anti-ruse.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load