X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4055

Noi sancțiuni pentru cei care încearcă să destabilizeze Moldova

24 apr. 14:10   Societate
5179 2

Statele Unite ale Americii (SUA) și țările din Uniunea Europeană (UE) pregătesc noi sancțiuni pentru cei care încearcă să destabilizeze situația în Republica Moldova.

Declarația a fost făcută de șeful diplomației de la Chișinău, Mihai Popșoi, într-un interviu. Ministrul de Externe a dat asigurări că autoritățile nu vor permite ca oligarhii fugari, care mai întâi ar fi jefuit țara, iar acum s-ar folosi de sărăcia de aici, sperând că se pot întoarce pentru a continua să o fure, să acționeze împotriva cetățenilor.

„Instrumentele internaționale pe care le au SUA, UE și țările UE sunt suficient de puternice pentru a-i lăsa pe oligarhii, care au jefuit mai întâi Moldova și acum folosesc această sărăcie pentru propriile interese, sperând să se întoarcă în puterea aici și continuă să fure și să trădeze Moldova, fără iluzia „inviolabilității”. Nu vom permite acest lucru și suntem siguri că cetățenii Moldovei nu vor dori să se întoarcă la vremurile infame când Moldova a fost ruptă în bucăți din cauza poftelor oligarhilor care au devenit ținta sancțiunilor. Sancțiunile se vor adânci și se vor extinde asupra celor care cred că pot scăpa acționând împotriva intereselor cetățenilor și ale țării”, a declarat Mihai Popșoi.

Șeful diplomației de la Chișinău a dat asigurări că autoritățile vor întreprinde toate măsurile necesare pentru a împiedica oligarhii fugari să destabilizeze Moldova sau să meargă împotriva vectorului de eurointegrare sau a voinței cetățenilor.

„Încălcarea legii prin darea de mită a alegătorilor, amenințările la adresa integrității teritoriale și a păcii în Moldova trebuie pedepsite prin lege. Și așa va fi”, a conchis Mihai Popșoi.

15
6
0
1
74

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?