Poliţiştii de frontieră, fără concedii de sărbători

Poliţiştii de frontieră, fără concedii de sărbători

Deoarece de sărbători toate drumurile duc acasă şi se vor înregistra creșteri semnificative ale traficului de persoane și mijloace de transport în toate posturile vamale, Poliția de Frontieră a dispus o serie de acțiuni suplimentare de lucru.


Astfel, în cele mai solicitate puncte de trecere, fluxul de familii cu copii, dar și persoanele cu nevoi speciale, va fi direcționat pe banda de trecere a Corpului Diplomatic. 


Totodată, la decizia conducerii Poliției de Frontieră s-au sistat concediile angajaților și s-au format rezerve din inspectori de frontieră, care sînt pregătiți să intervină în situațiile de un aflux de călători. 


Tot în perioada sărbătorilor de iarnă, vor fi deschise puncte de trecere cu statut local, amplasate pe sectorul de frontieră moldo-ucrainean. 


Şi pentru ca trecerea frontierei să se desfăşoare mai rapid, călătorilor li se recomandă să ia în calcul următoarele sfaturi:


- verificarea valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat. La fel, în cazul traversării frontierei împreună cu copiii, consultaţi rubrica TRAVERSARE MINORI, amplasată pe pagina oficială a Poliţiei de Frontieră.


- în cazul în care beneficiaţi de pluralitatea de cetăţenii, la traversarea hotarului să prezentaţi paşaportul respectiv (de exemplu, cel românesc) şi un act de identitate eliberat de autorităţile Republicii Moldova. Documentul moldovenesc va servi ca dovada cetăţeniei Republicii Moldova şi vă va scuti de verificările suplimentare referitoare la respectarea termenului de şedere. Totodată, acest fapt va permite micşorarea timpului de aşteptare pentru efectuarea controlului la trecerea frontierei de stat şi, evident, va crea condiţii favorabile pentru cetăţeni la traversare.


- în situaţiile în care apar întrebări adiționale cu privire la traversarea frontierei de stat, participanții la traficul transfrontalier pot suna la numărul de telefon 022 259 717 (LINIA VERDE), disponibil 24/24.


- tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea cozilor.


- consultarea aplicației „TRAFIC ONLINE” de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră, care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele de trecere a frontierei (rutier) pentru toate categoriile de mijloace de transport.


- pentru informații complete privind trecerea frontierei Republicii Moldova accesați, de asemenea, platforma online www.frontiera.gov.md.


- manifestați înțelegere, răbdare și disciplină, ținînd cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load