Şeful Interpolului a avut o întrevedere cu premierul Pavel Filip

Şeful Interpolului a avut o întrevedere cu premierul Pavel Filip

Premierul Pavel Filip s-a întîlnit cu secretarul general al Interpolului, Jurgen Stock. Acesta a sosit la Chişinău la invitaţia ministrului de interne, Alexandru Jizdan, cu ocazia zilei poliţiei naţionale.

Pe agenda reuniunii cu prim-ministrul Pavel Filip s-a aflat colaborarea instituţională în privinţa infracţiunilor transfrontaliere. Cei doi au mai discutat despre îmbunătăţirea capacităţii poliţiei naţionale de a identifica, investiga şi combate ameninţările la adresa securităţii cu care se confruntă ţara noastră şi întreaga regiune.

Jurgen Stock a mai avut o serie de întîlniri cu preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, cu ministrul de Interne, Alexandru Jizdan şi cu oficiali din conducerea poliţiei moldovene. Înaltul oaspete a felicitat ţara noastră pentru contribuţia adusă prin intermediul Interpol cît şi pentru consultarea frecventă a bazei de date a organizaţiei.

Din 2004, poliţia naţională este conectată operaţional la reţeaua globală a Interpol pentru schimbul reciproc de informaţii.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load