În anii apropiați Moldova nu are șanse să devină membru al UE

În anii apropiați Moldova nu are șanse să devină membru al UE

Este ireal să se vorbească despre calitatea de membru a Ucrainei în Uniunea Europeană, Kievul urmează să se concentreze asupra implementării Acordului de Asociere cu UE, a declarat Comisarul European pentru politica de vecinătate şi negocieri de extindere, Johannes Hahn.

Potrivit Comisarului European, printre țările membre ale Parteneriatului Estic Ucraina, Georgia și Moldova – sînt singurele țări care își exprimă ferm tendința spre integrarea europeană. Însă nu e timpul să speculăm acum pe subiectul calității de membru a acestor țări.

„Dacă vă doriți să auziți: „Vom deveni imediat membri ai UE” – acest lucru este ireal. Însă oamenii vor să audă că acest lucru va avea loc peste trei ani. Atunci Guvernul va ajunge sub presiune, iar noi nu dorim ca Guvernul care activează cu succes să se afle sub presiune”, a citat publicația „Evropeiaskaia pravda” cuvintele lui Hahn, spuse în timpul unei discuții cu jurnaliștii la Bruxelles.

Potrivit lui, astăzi Ucraina, Georgia și Moldova se bucură de regim fără vize și beneficiază de avantajele obținute de pe urma Acordului de Asociere cu UE.

„De aceea astăzi este vorba despre concentrarea asupra temei pe acasă – asupra implementării. Este un proces care va ajuta țările să se apropie de UE, iar în momentul de față ar fi o speculație să se vorbească despre pașii următori”, a adăugat Comisarul European.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load