Un moldovean este cvadruplu campion al Portugaliei la acordeon (VIDEO, FOTO)

Un moldovean este cvadruplu campion al Portugaliei la acordeon (VIDEO, FOTO)

Tînărul Iulian Ciobanu, care s-a născut în Moldova și în 2012 s-a stabilit împreună cu părinții în Portugalia, a participat recent, la Praga, la Ziua Internațională a Acordeonului, și este cvadruplu campion al Portugaliei la acordeon.

Numele moldoveanului se așterne foarte armonios pe afișele scrise în limba lui Camões şi nu doar.

Iulian Ciobanu a tot participat în ultimii ani la diverse concursuri internaționale ale tinerilor acordeoniști și a obținut mai multe premii și trofee, iar recent a participat la un concert la Praga, în Republica Cehă, acolo unde a fost marcată, în perioada 2-5 noiembrie 2017, Ziua Internațională a Acordeonului.

 

Tînărul moldovean studiază acordeonul de la vîrsta de șase ani. A fost elev la Școala de Arte „Alexei Stîrcea" din Chișinău, pe care a absolvit-o cu Diplomă de Merit.

În Portugalia Iulian Ciobanu a schimbat acordeonul cu clape pe acordeonul cu butoane. Are un CV de invidiat, cu numeroase concerte la Lisabona, în țară și în străinătate. Este elev al Institutului de Muzică „Vitorino Matono", profesor-coordonator Aníbal Freire.

Este de patru ori campion al Portugaliei la acordeon, la categoria lui de vîrstă. Și este membru al Orchestrei Tradiționale din Alcobaça (port. Orquestra Típica de Alcobaça).


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load