Moldova și Iordania vor extinde cooperarea

Moldova și Iordania vor extinde cooperarea

Moldova și Iordania intenționează să extindă cooperarea comercial-economică.

Acest fapt a fost comunicat în cadrul unei întrevederi a Prim-ministrului Moldovei, Pavel Filip, cu Ambasadorul Iordaniei cu reședință la București, Saker Malkawi, relatează NOI.md.

În cadrul discuțiilor persoanele oficiale și-au exprimat interesul pentru extinderea cooperării în domeniile care prezintă interes reciproc și impulsionarea dialogului politic moldo-iordan, inclusiv pe calea intensificării vizitelor la nivel înalt.

Șeful Guvernului a dat o apreciere înaltă cooperării între cele două state în cadrul organizațiilor internaționale, specificînd de asemenea că numirea Consulului Onorific al Moldovei în Iordania reprezintă posibilitatea pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale.

Prim-ministrul a specificat importanța valorificării depline a potențialului comercial-economic între state, menționînd măsurile adoptate de Guvern pentru crearea unui mediu de afaceri atractiv pentru investiții.

În acest context, Pavel Filip a declarat despre necesitatea promovării active a oportunităților de afaceri, inclusiv pe calea organizării unor vizite reciproce și a forumurilor care vor simplifica stabilirea unor contacte de afaceri directe.

La rîndul său, ambasadorul Iordaniei a vorbit despre necesitatea simplificării procedurii de eliberare a vizelor cetățenilor Iordaniei care doresc să viziteze Moldova,ceea ce va contribui la majorarea fluxului de întreprinzători și turiști din această țară.

Persoanele oficiale de asemenea au efectuat un schimb de opinii pe marginea cooperării în domeniul educației, farmaceuticii și culturii, menționînd avantajele recunoașterii în Iordania a diplomelor Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”.

 

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load