COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 839 851 INFECTAȚI 321 682(+2068)   TRATAȚI 300 697     DECESE 7347(+37 )  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2952
Puterea stiri: 6754

Obligativitatea certificatelor Covid în Moldova: Ce cred oamenii (VIDEO)

23 sep. 15:49 (reactualizat 23 sep. 18:02)   Vocea poporului
2864 13

Cea mai recentă decizie a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică conturează o intenție vădită a autorităților de a institui vaccinarea obligatorie în rîndul populației, accesul la aproape toate evenimentele publice fiind condiționat de deținerea așa-numitului certificat Covid-19.

La cea mai recentă ședință de CNESP, Comisia a recomandat ca pentru “majoritatea activităților”, Certificatul Covid-19 să devină obligatoriu, fapt ce s-a dovedit a fi îngrijorător pentru anumite categoriide cetățeni.

Echipa Noi.md a discutat subiectul cu trecătorii, iar majoritatea s-au declarat împotriva unei asemenea măsuri. Oamenii consideră că este dreptul fiecărui cetățean să decidă dacă își administrează sau nu vaccinul, întrucît este o decizie legată de propria sănătate, iar constrîngerile din partea autorităților nu își au locul.

"Este alegerea fiecăruia dintre noi, iar înainte de a face această alegere, trebuie să ne informăm la medicul de familie, și în depndență de posilbități, să facem o alegere – fie te vaccinezi, fie nu"

"Eu nu intenționez să mă vaccinez și nici familia mea nu se gîndește la acest lucru", a relatat un cetățean.


"Problema generală este imunitatea oamenilor - despre care nu ne spune nicio instituție medicală, asta e problem numarul 1. Deci virusul există, dar cei care au murit de acest virus puteau să moară de oricare altul, asta este toată problema. Instituțiile medicale în loc, inclusiv cele internaționale, în loc să ne învețe cum să ne păstrăm imunitatea, ei ne bagă viruși și vaccinuri, dar cei care în rezultat cîștigă sînt cei care produc vaccinurior, măștile, dar nu oamenii. Eu nu știu ce e cu acest vaccin, eu nu știu ce ați pus acolo în el, eu nu știu care sînt consecințele, de ce eu trebuie să-mi asum răspunderea?", a menționat un alt intervievat.

"Obligativitatea vaccinării nu trebuie, oamenii vor înțelege cu timpul că este o necesitate", a spus o locuitoare a capitalei.

Reamintim că vaccinarea antiCOVID-19 în Republica Moldova este una benevolă, potrivit ultimelor informații cetățenii nu se grăbesc să se imunizeze din diferite motive, printre care frica de vaccin.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽