X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Autentificarea prin doi pași va fi obligatorie. Vezi de cînd și ce presupune

31 mar. 16:40   Societate
3235 0

Începînd cu 2025, băncile și prestatorii de servicii nebancare vor fi obligați să implementeze autentificarea prin doi factori pentru a previne fraudele în rîndul clienților. Declarația a fost făcută de directorul departamentului sisteme de plăți din cadrul Băncii Naționale (BNM), Victor Șușu.

Potrivit lui Victor Șușu, autentificarea prin doi pași este o normă la nivelul UE și deja a fost aprobată în Republica Moldova, transmiteagora.md.

De asemenea, reprezentantul BNM susține că, în prezent, multe bănci au și implementează metode de astfel de autentificări. Totodată, el spune că autentificarea prin doi pași nu se va face pentru sume mici.

„Pentru pînă la cinci plăți consecutive, care nu depășesc 1.000 de lei (600 de lei pentru achitarea creditelor) nu se va cere autentificarea strictă. Dacă suma depășește această sumă banca va solicita autentificare dublă”, a menționat Victor Șușu.

De menționat că, în 2023, numărul cardurilor de plată aflate în circulație ajungea la 3,29 de milioane. Dintre acestea, 59,5% sînt carduri active.


2
1
0
1
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?