X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Mesajul ministrei Justiției de Ziua Internațională a Drepturilor Omului

10 dec. 2023,, 11:40   Politică
3938 0

Ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a venit cu un mesaj în contextul Zilei Internaționale a Drepturilor Omului, notează Noi.md.

Drepturile omului reprezintă temelia unei societăți democratice, o îndatorire primordială a statului, fapt consfințit și în Constituția Republicii Moldova, se arată în mesajul ministrei Justiției.

"Accesul la justiție și la servicii juridice de înaltă calitate, egalitatea în fața legii, protecția din partea instituțiilor statului reprezintă piloni esențiali pentru un stat democratic și pentru respectarea drepturilor fiecărui individ.

Mă bucură faptul că, în ultimii doi ani, am reușit să promovăm politici de fortificare a instituției asistenței juridice garantate de stat, am extins lista beneficiarilor de asistență juridică din partea statului, am îmbunătățit mecanismele de acces la justiție {...}

Împreună cu echipa Ministerului Justiției sîntem determinați să îmbunătățim, în continuare, mecanismele de protecție a drepturilor omului, să consolidăm încrederea în instituțiile noastre de drept, pentru ca fiecare cetățean al Republicii Moldova să se bucure de drepturile și libertățile garantate de lege {...}", a mai subliniat Veronica Mihailov-Moraru.


Instituirea oficială a Zilei Drepturilor Omului, a avut loc la plenara 317 a Adunării Generale, la 4 decembrie 1950, cînd Adunarea Generală a declarat Rezoluția 423 (V), prin care invita toate statele membre, precum și orice alte organi

3
1
0
1
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?