Preşedintele stiri: 3610

O pată uriașă a apărut pe Soare

26 mai. 02:00   Ştiinţă şi IT
4642 0

O pată întunecată de patru ori mai mare decât Pămîntul poate fi observată fără folosirea unor dispozitive speciale.


Experții urmăresc îndeaproape această pată solară, numită AR3310. Ea poate fi văzută și de pe Pământ în anumite circumstanțe. De exemplu, în New Jersey, New York, Pennsylvania și Nebraska au putut vedea fenomenul chiar și fără ochelari, deoarece fumul de la incendiile de pădure a devenit un filtru natural împotriva radiațiilor solare.


Această erupție a fost atestată ca o erupție de nivel înalt M - adică a doua cea mai mare pe scara care clasifică puterea erupțiilor solare.


Administrația Națională Oceanică și Atmosferică, care monitorizează vremea spațială, a declarat că există o probabilitate de 20% ca această pată să elibereze o puternică erupție de clasă X.


Aceasta ar putea provoca o pană de curent radio, care afectează aviația, și furtuni de radiații prelungite.Cu toate acestea, apariția petei nu este ceva ieșit din comun. Soarele se pregătește în prezent pentru o activitate maximă în ciclul său de 11 ani, în timpul căruia este mai probabil să apară astfel de fenomene.

2
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий