TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

În Anglia au început testarea autobuzelor fără șofer

În Anglia au început testarea autobuzelor fără șofer

În Anglia a început testarea autobuzelor fără șofer. Mai întîi, vehiculele vor fi testate pe teritoriul închis al centrului comercial Cribbs Causeway, apoi acestea vor fi duse pe drumurile publice.

În centrul comercial Cribbs Causeway a început testarea primei capsule autonome din Anglia, care funcționează fără un șofer de siguranță. Ele lucrează în fiecare zi între orele 10.00 și 16:00, transportînd pasageri pe teritoriul și de-a lungul spațiilor pentru pietoni.
Autobuzele folosesc senzori, radar și un sistem de procesare a vederii computerizate pentru a naviga în zonele aglomerate cu pietoni, cărucioare și biciclete. În plus, cercetătorii vor studia reacția oamenilor la vehiculele autonome, iar în viitor vor efectua testări pe drumurile publice.


Aceasta nu este prima testare a mașinilor autonome din Anglia. Proiectul GATEway a apărut pe străzile din Greenwich încă în 2016, în timp ce mașinile Heathrow pods funcționează de cîțiva ani pe cel mai aglomerat aeroport din Marea Britanie. Cu toate acestea, CAPRI este primul proiect în care cercetătorii doresc să testeze și să pună în circulație mașini fără șofer de siguranță.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load