Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Deputații vor vota prin intermediul unor cartele electronice, din 2014 (FOTO, VIDEO)

30 dec. 2013,, 15:30   Politică
5617 0
Foto: noi.md
Parlamentarii moldoveni vor vota prin intermediul sistemului de vot electronic începînd cu următoarea ședință a legislativului. Anunțul a fost făcut astăzi de președintele Parlamentului, Igor Corman. Potrivit oficialului, votul electronic va fi efectuat prin intermediul unei cartele electronice eliberate fiecărui deputat.

Totodată, parlamentarii vor putea avea acces în clădirea instituției doar cu ajutorul acestei cartele.

„Fiecare deputat va avea o cartelă cu care va vota și cu care va avea acces în blocurile Parlamentului. Deci nu va mai fi nevoie ca deputații să se înregistreze manual. Va fi efectuată și monitorizarea deputaților, cînd vin și cînd pleacă. Astfel, fiecare deputat va vota cu cartela sa. Cred că va fi ușor de monitorizat cum se votează chiar și cu ochiul liber, pentru că sîntem doar 101 deputați în sală”, a explicat Corman.

Rezultatele votului vor fi ulterior afișate pe două monitoare instalate în incinta sălii de ședințe a Parlamentului, pe peretele din spatele prezidiului.

„Pe fiecare perete va fi instalat cîte un monitor, pe care se va vedea votul electronic al deputaților”, a anunțat ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Marcel Răducan.

Precizăm că deputații vor reveni în clădirea renovată a Parlamentului în februarie 2014, atuni cînd va avea loc prima ședință din noua sesiune. Lucrările de reparație a clădirii au început în 2009, iar costul acestora se ridică la 325 de milioane de lei.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?