X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Vladimir Putin i-a înmînat emirului Qatarului titlul de gazdă al Mondialului

15 iul. 2018,, 17:45   Sport
3182 0

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, i-a înmînat în chip simbolic emirului Qatarului titlul de gazdă al Mondialului. Peste 4 ani, în 2022, turneul final al CM va avea loc în Qatar.

Într-o ceremonie care a avut loc la Kremlin, azi, cu doar cîteva ore înainte de începutul finalei dintre Croaţia şi Franţa, Putin i-a predat lui Emir Sheikh Tamim bin Hamad al-Thani ştafeta, mingea oficială de la Mondialul din Rusia.

Putin s-a declarat "mîndru de ceea ce a realizat Rusia în plan organizatoric" la turneul final şi ia urat emirului să aibă parte de o experienţă similară.

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a confirmat în această săptămînă că Mondialul 2022 din Qatar se va desfăşura între 21 noiembrie şi 18 decembrie, dar deocamdată nu s-a stabilit şi numărul de echipe participante. Anunţul stabileşte astfel o premieră istorică: primul turneul final al Cupei Mondiale care se va disputa iarna!

Confederaţia sud-americană a propus un sistem cu 48 de echipe, dar Consiliul FIFA va decide umărul de echipe în acord cu organizatorii din Qatar în următoarele luni. Formula cu 48 echipe va intra sigur în vigoare la CM 2026, care va fi găzduită în comun de SUA, Canada şi Mexic.


Cupa Mondială din 2022 e unul dintre cele mai controversate turnee finale. În ultimii ani, FIFA a fost acuzată, printre altele, că ar fi primit mită de peste 10 milioane de euro pentru a acorda organizarea țării din Peninsula Arabă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?