Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Premierul Spaniei, avertisment pentru Novak Djokovic: „Orice sportiv care dorește să concureze în țara noastră trebuie să respecte regulile”

19 ian. 2022,, 05:00   Sport
2296 1

Ultimul update Marți, 18 ianuarie 2022, 10:58 Numărul unu mondial în tenisul masculin, Novak Djokovic, va trebui să respecte regulile de sănătate pentru a putea călători în Spania, a declarat luni prim-ministrul Pedro Sanchez

Întrebat dacă sportivului sîrb i se va permite să intre în Spania pentru a concura, după ce Australia l-a deportat pentru că nu a fost vaccinat împotriva COVID-19, Sanchez a spus: „Orice sportiv care dorește să concureze în țara noastră trebuie să respecte regulile de sănătate ale Spaniei”.

Cancelarul german Olaf Scholz, care s-a aflat luni în vizită în Spania și a participat la aceeași conferință de presă alături de Pedro Sanchez, a insistat, la rîndul său, că trebuie respectate regulile din fiecare țară în parte. „Toți trebuie să le respectăm, indiferent cine sîntem”, a declarat Olaf Scholz.

Djokovic călătorește regulat în Spania, unde deține o casă în stațiunea sudică Marbella. De altfel, liderul ATP a petrecut cîteva zile aici la sfîrșitul lunii decembrie și începutul lunii ianuarie, apărînd inclusiv imagini video cu el în timp ce se antrena.

Regulile aplicate în prezent în Spania impun ca oamenii să aibă fie un certificat de vaccinare, un test PCR negativ sau un certificat care să ateste trecerea recentă prin boală. Țara impune carantine stricte persoanelor care sînt testate pozitiv.


În cadrul aceleiași conferințe de presă, premierul spaniol a făcut și un apel la vaccinare. Chiar dacă vaccinarea anti-COVID nu este obligatorie în Spania, rata de imunizare este una dintre cele mai ridicate din Europa. Sportivul în vîrstă de 34 de ani a părăsit Australia la finalul săptămînii trecute după ce instanța i-a anulat definitiv viza. Liderul ATP s-a declarat extrem de dezamăgit de decizia justiției australiene.

„Sunt extrem de dezamăgit de decizia Curţii de a respinge cererea mea de revizuire judiciară a deciziei ministrului de a-mi anula viza, ceea ce înseamnă că nu pot rămîne în Australia şi nu pot participa la Australian Open”, a precizat Novak Djokovic. Djokovic nu mai are voie să intre în Australia în următorii trei ani.

Și participarea lui la Roland Garros este pusă sub semnul întrebării, în condițiile în care Franța anunță vaccinarea drept condiție. La începutul lunii ianuarie, cînd a ajuns în Australia, lui Novak Djokovic i s-a refuzat intrarea pe motiv că a aplicat cu o viză greșită, care i-a fost anulată atunci pentru prima dată. Ulterior, o instanță din Melbourne a revocat anularea vizei sportivului. Ministrul imigrației avea însă dreptul să-i anuleze viza liderului ATP, lucru care s-a întîmplat, decizia rămînînd definitivă. Djokovic a ajuns în Serbia luni, 17 ianuarie, în aceeași zi în care a început Australian Open.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?