COVID-19 în MOLDOVA

La Ciorescu are loc Cupa Ambasadorului Coreei de Sud la Taekwondo WT

La Ciorescu are loc Cupa Ambasadorului Coreei de Sud la Taekwondo WT

Peste 500 de sportivi din 12 țări ale lumii participă la cea de-a noua ediție a Cupei Ambasadorului Coreei de Sud la Taekwondo WT, care se desfășoară în perioada 15-16 noiembrie la complexul sportiv „Futsal Arena FMF” din comuna Ciorescu.

Cu prilejul deschiderii Cupei, a fost prezent și noul ambasador al Republicii Coreea în Republica Moldova, cu sediul la Kiev, Ki-Chang Kwon, transmite ipn.md.

În cadrul unei conferințe de presă, susținute înainte de deschiderea Cupei, ambasadorul Ki-Chang Kwon a declarat că este prima sa vizită în Republica Moldova și este impresionat, inclusiv de organizarea evenimentului. Ki-Chang Kwon a spus că Taekwondo este un sport extrem de popular în toată lumea. De exemplu, în Republica Moldova acest sport este practicat de peste două mii de sportivi, iar în Ucraina – în jur de 20 de mii de sportivi, acesta fiind o punte de legătură între cele două state cu Coreea. Ki-Chang Kwon a povestit că și el a practicat acest sport și a obținut și centura neagră la Taekwondo, aceasta fiind obligatorie în cadrul serviciului militar, pe care l-a îndeplinit pe cînd avea 20 de ani.

„Istoria Taekwondo numără circa două mii de ani și sînt foarte bucuros că acest sport se bucură de o asemenea popularitate. Taekwondo este o artă marțială, care cuprinde tehnici de auto-apărare. Acest sport de asemenea dezvoltă principii importante ca respectul față de persoanele mai mari, respect față de patrie. Mulți părinți din Coreea își înscriu copiii la Taekwondo, deoarece acest sport le cultivă voința, îi înzestrează cu tehnici de auto-apărare și din aceste considerente, acest sport este foarte popular”, a notat ambasadorul.

Președintele Federației Naționale de Taekwondo, Igor Iuzefovici, a menționat că prietenia dintre popoarele Republicii Moldova și Coreii reprezintă o tradiție frumoasă, care nu se limitează doar la acest tip de sport, dar și la aspecte economice și multe altele. „Federația noastră obține medalii la competiții internaționale, la competiții europene și astfel venim cu aportul nostru în dezvoltarea țării noastre, precum și în poziționarea ei pe arena internațională. Și cu cît mai des răsună imnul țării noastre la competițiile internaționale, cu atît mai mult iese în vileag munca noastră”, a mai spus Igor Iuzefovici.

Prezent la eveniment, președintele Comisiei parlamentare cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Adrian Lebedinschi, a declarat că organizarea acestei competiții de-a lungul anilor în Republica Moldova are o semnificație deosebită pentru dezvoltarea sportului. „Relațiile moldo-coreene, dar și cu alte state, se bazează nu doar pe relații economice, ci și culturale și sportive. Sportivii sînt acei ambasadori care duc faima Republicii Moldova în toată lumea, iar rezultatele pe care ei le obțin sînt extrem de importante”, a subliniat Adrian Lebedinschi.

Învingătorii întrecerii vor fi distinși cu medalii, cupe și diplome.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load