Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Cristiano Ronaldo stabilește un record

24 mar. 2023,, 14:00   Sport
2605 0

Atacantul Cristiano Ronaldo a intrat joi pe teren în cea de-a 197-a selecție la echipa națională de fotbal a Portugaliei și a stabilit un record pentru cele mai multe selecții pentru echipa națională.

Ronaldo a început meciul de calificare pentru UEFA Euro 2024 acasă, împotriva Liechtensteinului. Portughezul a depășit realizările jucătorului din Kuweit, Bader al-Mutawa, care a intrat pe teren de 196 de ori în cadrul echipei sale naționale. Portugalia a cîștigat meciul cu 4-0. Golurile au fost marcate de Juan Cancelo (minutul 8), Bernardo Silva (47) și Ronaldo (51 - din penalty, 63), relatează sportmail.

Portugalia și Liechtenstein sînt în Grupa J alături de Bosnia și Herțegovina, Slovacia, Luxemburg și Islanda. În meciul următor, portughezii vor juca în deplasare împotriva naționalei Luxemburgului pe 26 martie, jucătorii din Liechtenstein îi găzduiesc pe islandezi în aceeași zi.

Ronaldo are 38 de ani, este de cinci ori cîștigător al Balonului de Aur, de cinci ori cîștigător al Ligii Campionilor, campion european, cîștigător al Ligii Națiunilor. Portughezul este golgheterul din istoria echipelor naționale, Campionatelor Europene, Liga Campionilor, Cupa Mondială a Cluburilor și Real Madrid. De-a lungul carierei, jucătorul a jucat pentru Manchester United din Anglia, Sporting din Portugalia, Real Madrid din Spania și Juventus din Italia. Din decembrie 2022, Ronaldo joacă pentru Al-Nasr din Arabia Saudită. Al-Mutawa, în vîrstă de 38 de ani, joacă pentru clubul kuweitian Al-Qadisiyah. Atacantul joacă la echipa națională a Kuweitului din 2003.

În alte meciuri din grupa J, naționala Bosniei și Herțegovinei i-a învins pe islandeză pe teren propriu (3: 0), luxemburghezii au remizat în deplasare cu slovacii (0: 0), În grupa H, danezii i-au învins pe finlandezi acasă (3:1), echipa Irlandei de Nord în deplasare a învins echipa San Marino (2:0), kazahii au pierdut acasă în fața slovenilor (1:2). În grupa C, echipa Macedoniei de Nord a învins pe teren propriu echipa națională a Maltei (2:1).

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?