AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 892
Criza energetică stiri: 723
Preşedintele stiri: 3202

Vasile Bolea va contesta rezultatele concursului pentru funcția de director al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor

18 noi. 2021,, 13:22   Societate
1657 1

PAS a trucat concursul pentru funcția de director al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor, în urma căruia a cîștigat Serghei Merjan, transmite Noi.md.

Acuzațiile au fost aduse de către deputatul socialist Vasile Bolea, în cadrul unei conferințe de presă. Bolea spune că a verificat CV-ul prezentat de Merjan și că acesta nu corespunde cerințelor legale, iar din acest motiv deputatul PSRM va contesta această numire.

"Înainte de a fi organizat acest concurs, în presă au apărut informații despre legăturile dintre președintele Comisiei economie, buget și finanțe dl Alaiba cu Merjan. S-a vorbit că Merjan este candidatul care va cîștiga concursul. De asemenea experții au vorbit că Merjan nu corespunde reglorilor legii și nu ar trebui să fie admis la concurs", a explicat Bolea.

Potrivit legii, persoana care candidează la funcția de director al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor trebuie să aibă o experiență în domeniul achizițiilor publice. Deputatul socialist Vasile Bolea spune că după ce a verificat CV-ul lui Merjan, a constatat că acesta nu are această experiență.

"O săptămînă în urmă, am depus o interpelare de deputat la Curtea de Conturi, unde Merjan ar fi activat o anumită perioadă. Curtea de Conturi mi-a răspuns și am ajuns la concluzia că în perioada de activitate 2007-2011, dlui nu a participat și nu are experiența necesară. În calitate de deputat voi depune cerere Parlamentului Republicii Moldova prin care vreau să pornesc procedura de contestare a deciziei privind numirea lui Merjan în această funcție. Totodată, am pregătit proiect de hotărîre, unde voi anexa dovezile că Merjan nu trebuia să fie admis la concurs, iar Parlamentul prin încălcarea legislației l-a numit în funcție.", spune Vasile Bolea.


Bolea susține că Serghei Merjan a fost promovat în funcție de către președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Dumitru Alaba, pentru că ar exista interse personale.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав