X 
Arşiţa stiri: 174
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1455

Marea Britanie a numit pentru prima dată un diplomat nevăzător în funcția de ambasador

15 apr. 17:30   Externe
3490 0

Marea Britanie a decis să numească primul său ambasador nevăzător în străinătate - este vorba despre Victoria Harrison, care va gestiona relațiile guvernului britanic cu Slovenia începând cu luna august a acestui an.

Acest lucru este afirmat într-o publicație BBC, scrie "Adevărul european".

Harrison se va muta în Slovenia însoțită de cîinele său ghid, golden retrieverul Otto.

"Sînt onorat să reprezint Regatul Unit în calitate de viitor ambasador în Slovenia. Pe parcursul carierei mele, am fost încîntată să fiu martora cum Serviciul de Externe a devenit mult mai reprezentativ pentru diversitatea țării pe care o servim și sînt mîndră că particip și eu la această schimbare", a declarat Harrison după numirea sa.

Ea a mulțumit companiei Guide Dogs pentru că i-a oferit un al doilea cîine ghid care să o însoțească în noua sa funcție.
Victoria Harrison s-a născut cu o vedere normală, dar aceasta s-a deteriorat constant în timpul adolescenței. După facultate, a încetat în cele din urmă să mai vadă.


În 1997, Harrison a obținut un post permanent la Ministerul Afacerilor Externe, devenind prima persoană cu un handicap declarat care a lucrat acolo. La acea vreme, în cadrul departamentului nu mai existau alte persoane cu handicap grav. Au trecut șase luni pînă cînd Victoria a primit un computer pe care îl putea folosi la serviciu.

Ea a lucrat în posturi externe în Helsinki și Sarajevo, deși existau comentarii sceptice că nu va putea învăța o limbă străină din cauza faptului că era nevăzătoare.

Înainte de a începe să lucreze în Slovenia, în luna august, Harrison a declarat pentru BBC că handicapul ei ar putea să o ajute să stabilească relații cu persoane influente din întreaga lume.

"S-ar putea să fiu nevoită să iau pe cineva sub braț pentru a fi ghidată spre ieșirea din sala de ședințe. Lucruri de acest gen creează o conexiune umană care poate fi de fapt foarte utilă în construirea de relații", spune Victoria.

Pe lîngă învățarea limbii, Victoria va avea și alte sarcini pe care va trebui să le îndeplinească înainte de începerea cadenței - să se obișnuiască cu noua sa casă și să memoreze noile rute pentru muncă și în oraș.

1
0
2
1
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав