X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Vaccinarea este inutilă. Opinie

2 sep. 2021,, 11:00   Societate
3038 2

Atingerea nivelului de 80% de persoane cu anticorpi împotriva COVID-19 este un criteriu suficient pentru a considera posibilitatea răspîndirii virusului limitată. Și, în principiu, cel mai probabil, noi am atins deja acest prag și am format imunitate naturală. Iar vaccinarea este similară tragerii asupra vrăbiilor dintr-un tun.

Acest lucru a fost declarat de un virolog, candidat la științele biologice, cercetător științific superior la Institutul de Microbiologie și Virologie. „D.K. Zabolotnîi” al Academiei Naționale de Științe din Ucraina Nadejda Jolobak, relatează Noi.md.

Ea a menționat că obiectivul imunizării este destul de specific, iar virologii competenți spun că, în general, vaccinarea împotriva unor astfel de infecții respiratorii prin metodele care au fost dezvoltate este inutilă, deoarece acele metode care sînt utilizate pentru vaccinare, sînt suficient de puternice pentru infecțiile care există.

„Nu neg în niciun caz că, în general, infecțiile virale, infecțiile virale respiratorii, duc în unele cazuri la un final letal și compătimesc, înțeleg profund familiile în care moare o persoană. Rata globală a mortalității de pe urma unor astfel de infecții este foarte mică, iar vaccinarea, în specială, la bătrînețe, este ineficientă din motivul că la vîrstă înaintată are loc involuția sistemului imunitar. Adică, acesta este slăbit, iar introducerea de antigeni sau formarea, încercarea de a forma orice răspuns imun, va fi ineficientă, nu numai pentru că este asociată cu vîrsta, ci și pentru că, în general, formarea unui răspuns imun deplin este asociată cu o nutriție normală, un stil de viață normal, absența factorilor de stres și numai acest întreg complex asigură formarea normală a anticorpilor”, a subliniat Nadejda Jolobak.

Ea a citat date interesante cu privire la studiul formării răspunsului imun la copii, care arată că după vaccinarea copiilor împotriva infecțiilor obișnuite și un screening ulterior pentru anticorpi, doar 10% dintre ei au acești anticorpi.


„Adică efectul vaccinării este o problemă foarte mare, în ce măsură ea este justificată în condițiile noastre, știind că nivelul de protecție socială, nivelul de nutriție nu corespund cerințelor. Deoarece oamenii, chiar dacă nu mor de foame, se subnutrează, iar prezența malnutriției nu va oferi un răspuns imun deplin. Prin urmare, vaccinarea, în principiu, este o abordare frumoasă, dar trebuie să înțelegem unde poate fi aplicată, folosită și unde nu poate. Cred că există cazuri în care imunizarea este necesară fără echivoc, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să facem vaccinuri pentru toate ocaziile”, a spus virologul, candidatul la științe, cercetător științific superior la Institutul de Microbiologie și Virologie. „D.K. Zabolotnîi” al Academiei Naționale de Științe din Ucraina.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?