Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1730

Va fi fondat Parcul Național „Nistrul de Jos”

9 mar. 2022,, 18:30   Societate
3419 0

Guvernul a aprobat, la ședința din 9 martie 2022, legea privind fondarea Parcului Național „Nistrul de Jos”. Aria protejată se întinde pe o suprafață de 62000 ha, în hotarele teritoriale ale 13 localități amplasate pe teritoriul raioanelor Ștefan Vodă și Căușeni și 3 localități situate în partea stîngă a Nistrului.

Parcul Național are scopul de a proteja diversitatea biologică, de a asigura menținerea, conservarea și folosirea rațională a resurselor naturale. Totodată, crearea acestei arii naturale protejate va asigura păstrarea complexelor naturale de o importanță majoră și va constitui un imbold suplimentar în dezvoltarea localităților și atragerea turiștilor.

Parcul Național „Nistrul de Jos” va fi structurat pe zone funcționale cu regim juridic distinct: de la nivel strict protejat, pînă la realizarea activităților economice, care nu contravin regimului parcului național.

În Republica Moldova există mai multe parcuri și rezervații naturale protejate de stat, precum: Parcul National „Orhei”, rezervațiile științifice „Pădurea Domnească”, „Codrii”, „Iagorlîc”, „Prutul de Jos”, „Plaiul Fagului”.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий