X 
Jocurile Olimpice stiri: 117
Transnistria stiri: 1453

Ecosistemul rîului Prut va fi revitalizat

24 apr. 07:45   Societate
2806 0

Petru Tataru, secretar general al Ministerul Mediului a participat la ședința Comitetului de Supraveghere a Proiectului „Conservarea și managementul durabil al zonelor umede cu accent pe zonele cu valoare naturală înaltă din bazinul rîului Prut”.

În cadrul acestuia urmează să fie restaurate zonele umede strategice, inclusiv fîșiile protejate din Rezervația Biosferei Prutului de Jos și va fi reabilitată albia veche a rîului Camenca, în beneficiul zonei umede din Rezervația Științifică „Pădurea Domnească” și a localităților învecinate.

La ședință, Victoria Covali, manager de proiect, a făcut prezentarea raportului privind activitatea pentru anul 2023, precum și cel al atelierului de inițiere.

Îmbunătățirea stării zonelor umede și ariilor protejate, cu ajutorul proiectului, va permite controlarea durabilă a zonelor umede din bazinul Prutului, care găzduiesc specii de păsări acvatice migratoare de importanță globală, cum ar fi bîtlanii, egretele, lopătarii, ibișii, care trăiesc și se hrănesc în aceste zone

9
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?