COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 857 485 INFECTAȚI 330 799(+1505)   TRATAȚI 308 832     DECESE 7576(+41)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2958
Puterea stiri: 6793
Coronavirus stiri: 7614

Un tînăr a parcurs 4.200 km din Moldova pînă în Portugalia (VIDEO)

5 aug. 10:45   Societate
1563 1

Din Moldova pînă în Portugalia, spre punctul extrem al Europei, în 48 de zile. Acest drum, de 4200 de km, un tînăr de la noi l-a parcurs doar pe o bicicletă.

Sună frumos, însă, în realitate, Ghenadie recunoaște că a avut de înfruntat mai multe dificultăți. De exemplu, în unele zile, repara roțile de la bicicletă de cîte cinci ori, pentru a putea ajunge la destinație. Într-o altă zi, s-a pierdut în mijlocul unei păduri din Franța, spre seară, cînd deja se lăsa întunericul. Ce știe la sigur este că greutățile l-au făcut mai sigur în forțele proprii și mai pregătit pentru călătorii provocatoare. Asta deși, în viața de zi cu zi, este un simplu inginer, care, ca mulți alți moldoveni, a plecat să locuiască în străinătate în căutarea unui trai mai bun, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

Încă de la începutul pandemiei, Ghenadie, un tînăr electrician care sa mutat cu traiul la Londra, se gîndea să viziteze toate punctele extreme ale Republicii Moldova. Astfel, a fost la nord și în vest, însă rapid și-a dat seama că vrea să încerce ceva mai interesant. În scurt timp, acesta a început pregătirile pentru marea sa călătorie pînă în țara europeană cea mai îndepărtată – Portugalia. A avut nevoie doar de o bicicletă și patru genți mici cu haine, un cort, mîncare și tehnică, în total 60 de kg, pe care le-a purtat cu el prin 10 țări.

Tînărul recunoaște că, inițial, îi era frică de aventură, întrucît regula de bază care și-a pus-o a fost să folosească doar bicicleta în calitate de transport. Iar pentru că regulile sînt făcute pentru a fi încălcate, odată a fost nevoit să meargă 100 de km cu trenul.

O altă regulă ținea de dormitul doar în cort, însă 8 zile din 48, Ghenadie și-a permis luxul să închirieze o cameră. Atunci, spune că pentru prima dată în viață a înțeles cît de mult înseamnă un acoperiș deasupra capului și un prînz cald.


Cea mai mare provocare îl aștepta, însă, în Franța, acolo unde, timp de o zi, a ridicat pe două roți un munte de aproape 2000 de metri. Iar după asta îl aștepta o nouă încercare – harta îi arăta că trebuia să meargă pe un drum inexistent. Astfel, obosit și disperat, s-a pomenit pierdut în mijlocul unei păduri.

Această situație prin care a trecut i-a fost o adevărată lecție de viață. Nu s-a lăsat bătut și, într-un final, a ajuns într-un sat franțuzesc, unde a primit ajutor. Tînărul povestește că ori de cîte ori se pomenea în situații dificile, de fiecare dată găsea oameni binevoitori în cale.

Iar cireașa de pe tort a fost destinația în care a ajuns, punctul Cabo da Roca, extrimitatea vestică a continentului euroasiatic, care pînă la descoperirea Americii, se considera a fi capătul lumii, un loc simbolic și pentru Ghenadie.

Deși abia a revenit din marea aventură, Ghenadie deja o planifică pe următoarea, însă deocamdată ține în secret destinația.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽