X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Grigore Manoli: Nu pot scoate moldoveanul din mine și gata

23 apr. 06:30   Societate
19699 0

După 9 ani în care a stat în SUA, omul de afaceri și bloggerul Grigore Manoli a revenit acasă și spune că în anii petrecuți peste hotare nu a putut niciodată să scoată moldoveanul din el, oricît de mult ar fi încercat.

Ce l-a determinat să renunțe la viza americană și de ce acasă se simte cel mai bine, Grigore a povestit în cadrul unui podcast.

"Anumite lucruri acolo nu mi-au plăcut. Eu am văzut America de la volanul unui tir, drumuri foarte bune, însă libertatea acolo este relativă. Nu mi-a plăcut sistemul educațional, pentru că am revenit acasă din cauza că am vrut să le dau copiilor mei educația de aici. Dacă nu aș fi avut educația mea de acasă în SUA, nu aș fi ajuns ceea ce sînt și astăzi."

"În 9 ani de SUA am fost doar de 3 ori la odihnă. Acolo se muncește bine, pentru că dacă te duci acolo crezînd că ai să trăiești bine, atunci te înșeli amarnic. Acolo este totul foarte scump", a spus bloggerul.

Totodată, acesta a spus că autoritățile ar trebui să facă tot posibilul ca să aducă moldovenii de peste hotare acasă, pentru că dacă diaspora ar reveni acasă, țara noastră ar arăta cu totul altfel.


"Eu sînt moldovean și vreau acasă și aș vrea ca toți să revină acasă. Dacă noi am reveni de peste hotare cu ideologia și cu ideile de acolo, Republica Moldova ar arăta altfel. Dacă am fugi toți din țara asta și nu am face nimic, atunci ce va rămîne din țara asta? Noi trebuie să facem cumva ca să aducem populația înapoi acasă", a povestit Grigore Manoli.

Potrivit lui, frica de singurătate și iubirea față de țara sa natală l-au făcut să revină acasă.

"Nu pot scoate moldoveanul din mine și gata, oricît aș încerca. sînt moldovean și gata, nu pot altfel. Anume frica de singurătate m-a făcut să fac TikTok. Telefonul mi-a fost femeie, mamă, copii timp de 9 ani de zile cît am fost pe tir. Apropo, viața pe tir este foarte complicată și poți să înnebunești pentru că ești singur luni întregi. sînt un moldovean vesel, sincer, cinstit, îmi place să fiu corect pentru că nu vreau să fur. Nu caut să îmi vină lucrurile ușor, eu prefer să trăiesc conform planului", a mai spus bărbatul.

65
4
0
2
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?