Un fost inginer din Sîngerei, obligat să întoarcă statului peste 440 de mii de lei

Un fost inginer din Sîngerei, obligat să întoarcă statului peste 440 de mii de lei

Fostul inginer cadastral al Primăriei comunei Chircăiești, raionul Sîngerei, trebuie să întoarcă instituției peste 440 de mii de lei, iar statului peste 13 mii de lei, după ce ar fi cumpărat un teren al Primăriei la un preț diminuant.


O hotărîre în acest sens a fost pronunțată de Judecătoria Bălți. Potrivit Procuraturii Anticorupție, temei pentru depunerea cererii de chemare în judecată a servit tranzacția dubioasă de vînzare-cumpărare a terenului cu suprafața de 0,74 ha, cu destinația pentru construcții, proprietate a primăriei Chișcăreni, care la data de 30.11.2000 a fost comercializat fostului inginer cadastral al respectivei primării la preț vădit diminuat. Prin acest fapt bugetul local a fost prejudiciat cu 445 644,57 de lei.


Avînd în vedere faptul că a intervenit termenul de prescripție al tragerii la răspundere penale, procurorul a emis ordonanța de refuz în pornirea urmăririi penale pe cazul dat cu liberarea persoanei de răspundere penală.


Totodată procurorul a înaintat cerere de chemare în judecată pentru recuperarea prejudiciului material cauzat Primăriei Chișcăreni. Ca rezultat, instanța a dispus încasarea, în beneficiul Primăriei a prejudiciului material cauzat.


De asemenea, a fost dispusă și încasarea în beneficiul statului a sumei de 13 369, 33 de lei care constituie taxa de stat. Hotărîrea este cu drept de atac la Curtea de Apel Bălți în termen de 30 zile.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load