Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Escrocii atacă din nou cetățenii: ce schemă folosesc de data aceasta

8 apr. 15:23   Societate
3974 0

Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorilor (ISSPNPC) din cadrul Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării a primit în ultima săptămînă peste 20 de apeluri de la consumatorii ”înșelați”, care locuiesc preponderent în raioanele RM.

ISSPNPC atenționează despre un nou tip de înșelătorie: consumatorii primesc apeluri telefonice de la persoane fizice, cu informații neautentice despre o ofertă avantajoasă sau cu titlu gratuit (de ex. au cîștigat mașină de spălat / frigider) dar pentru a intra în posesia lor, este necesar de a achiziționa produse electrocasnice de minim 5000-6000 de lei.

Consumatorul acceptă oferta dar într-un final cadoul nu i se oferă, pentru produsele procurate nu se oferă un bon fiscal, doar o foaie cu anumite date/ ștampilat și posibil incorect, numărul de telefon folosit nu mai activează. De asemenea există și cazuri cînd și bunurile livrate sînt neconforme.

ISSPNPC vine cu recomandarea de a achiziționa produse de orice tip doar din magazine specializate și site-uri oficiale, care eliberează bon de casă, talon de garanție.

4
1
2
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?