Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

CNPF avertizează despre creșterea sesizărilor de oferte dubioase din partea unor companii cu licențe false

29 mar. 14:00   Economie
2218 0

Comisia Națională a Pieței Financiare atrage atenția că în ultima perioadă a înregistrat mai multe sesizări din partea consumatorilor, care au recepționat propuneri dubioase de investiții venite din partea unor persoane care se recomandă ca fiind companii autorizate pe piața de capital autohtonă.

Este vorba de anumite persoane, care pretind că reprezintă companii autorizate pe piața de capital din Republica Moldova și-și confirmă statutul prin utilizarea licenței falsificate. Acestea oferă propuneri de investiții și pretind plată pentru serviciile oferite.

Atenție! Pentru a vă proteja de astfel de servicii înșelătoare, informați-vă cu privire la societățile pe acțiuni în ale cărei instrumente financiare doriți să investiți și referitor la participanții profesioniști care oferă servicii de intermediere pe piața de capital!

Este important să cunoașteți că cei care oferă servicii financiare pentru piața de capital (investiții în instrumente financiare) pe teritoriul Republicii Moldova, în mod obligatoriu, trebuie să dețină actul permisiv eliberat de către CNPF, în calitate de autoritate competentă.

Așadar, pagina web www.cnpf.md este cea mai importantă sursă de informare, care pune la dispoziția publicului, gratuit, lista persoanelor licențiate sau autorizate pe piața de capital, care poate fi accesată aici (https://www.cnpf.md/ro/registrele-actelor-permisive-6412.html).


De asemenea, în cazul unor nelămuriri vă îndemnăm să contactați Linia telefonică de informare pentru consumatorii de servicii financiare la numărul de telefon 022 85 95 95.

Un consumator informat este protejat!

3
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?