Un condamnat în dosarul „furtul miliardului” face dezvăluiri (VIDEO)

Un condamnat în dosarul „furtul miliardului” face dezvăluiri (VIDEO)

Mai mulți politicieni ar fi fost implicați în fraudele din sistemul bancar comise începînd cu anul 2012, a declarat astăzi Denis Urechi, un om de afaceri condamnat în dosarul furtul miliardului.


Bărbatul spune că a ispășit o pedeapsă de 2,7 ani în penitenciar în cadrul unui dosar fabricat, iar ulterior a fost eliberat.


Omul de afaceri afirmă că printre beneficiarii finali ai fraudelor bancare, cei care controlau grupul criminal de facto se număra fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc, controversatul om de afaceri Ilan Șor, președintele FEA (Fighting & Entertainment Association), Dorin Damir, Arcadie Topală și Oleg Ceban.


Unul dintre cei care făceau parte din grupul criminal era Serghei Iaralov, mai spune fostul condamnat în dosarul „furtul miliardului”.


Denis Urechi mai afirmă că a cerut audierea lui Vladimir Plahotniuc în cadrul dosarului său, prezentînd înregistrări audio care demonstrează faptul că acesta a fost implicat. Imediat după această solicitare, procedurile de transmitere a dosarului său în judecată au fost urgentate de către procurori, iar politicianul nu a fost audiat.


Potrivit lui, pînă în prezent Procuratura nu a pornit niciun dosar penal privind frauda de la Banca de Economii.


„Banca, de facto, era cea care se ocupa cu escrocherii. Cred că pe dosarul „frauda bancară” învinuitul principal trebuie să fie chiar Banca de Economii. Nemijlocit BEM a fraudat sistemul. Urmează ca Procuratura să acționeze altfel în acest dosar”, a spus Denis Urechi.


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load