TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Ultimatum pentru directorul CFM: Feroviarii din Ungheni cer achitarea tuturor datoriilor salariale

Angajații întreprinderii „Calea Ferată din Moldova”, filiala Ungheni, amenință că vor intra în grevă dacă pînă pe 10 martie nu își vor primi toate restanțele salariale.

O scrisoare în acest sens a fost semnată pe 24 februarie și expediată directorului CFM, Adrian Onceanu.

Scrisoarea, care a fost semnată de circa 30 de angajați, a fost publicată în grupul angajaților CFM («Железнодорожники Молдовы») de pe Facebook.

Amintim că și angajații CFM din Ocnița au anunțat că vor desfășura un protest pe 26 februarie. Aceștia își cer salariile pe care nu le-au primit de cîteva luni.


***

Datoria întreprinderii pentru lefurile angajaților a ajuns la 69 mln de lei.

Pe 22 februarie, angajații din Ocnița au participat la un protest și și-au cerut banii.

Angajații ÎS „Calea Ferată din Moldova” nu-și primesc salariile de circa patru luni. În unele raioane, lucrătorii căilor ferate au ieșit la proteste încă din decembrie anul trecut, dar așa și nu și-au primit banii.

Președintele comitetului sindical al Căii Ferate din Ocnița, Dumitru Fisiuc, l-a contactat telefonic pe directorul întreprinderii, Adrian Onceanu, cerînd să vină la Ocnița și să le explice oamenilor de ce nu li se plătesc salariile și de unde să ia bani pentru întreținere.

Onceanu a refuzat să vină la Ocnița, dar a spus că „face tot posibilul pentru a plăti salariile lucrătorilor”, promițînd că oamenii vor primi bani pînă la sfîrșitul săptămînii.

Faptul că angajaților Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova” nu le sînt plătite salariile deja de cîteva luni a devenit cunoscut la sfîrșitul lunii decembrie, cînd aceștia au început să protesteze. La 22 decembrie, lucrătorii căilor ferate din Basarabeasca au ieșit la protest, iar la 5 ianuarie, au protestat feroviarii din Ocnița. Aceștia au declarat că nu și-au primit salariile încă din luna octombrie și că nu au cu ce trăi.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load