X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4057

Răspunsul lui Oleg Tofilat la acuzațile lui Spînu: Falsuri

21 apr. 14:20   Politică
3832 1

Fostul șef de la Căile Ferate, Oleg Tofilat, reacționează după acuzația de “management defectuos” făcută de ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu în adresa lui, transmite Noi.md.

„Dl Spînu operează cu falsuri. La CFM nu se plătesc bonusuri pentru performanță. Chiar dacă aș vrea să fie așa. Există suplimente la salarii – pentru lucru nocturn, pentru servicu în zi de odihnă, pentru activitate extinsă. În ce privește soluțiile – împreună cu echipa, am pregătit un plan de exhaustiv de modernizare a CFM, în 2021. Exact pe el și ne-am mișcat, reușind majorarea semnificativă a veniturilor, lichidarea arieratelor salariale, dublarea salariilor, atragerea și desfășurarea a multiple proiecte de investiții și asistență tehnică – toate acestea le-am elucidat în raportul final de activitate.

Dl Spînu se face a nu vedea reușitele și insistă pe inițiative irelevante și dăunătoare cauzei revigorării sistemului feroviar, fără a expune vreo viziune de program – a reduce salariile celor ce muncesc din greu (1) și a diviza cît mai repede o întreprindere la limita incapacității în trei întreprinderi sortite din start dezastrului (2). În opinia mea, abordarea lipsită de profesionalism a ministrului duce întreaga ramură spre impas. În opinia mea, un ministru diligent ar trebui să promoveze de urgență prioritîțile de reformă feroviară: un program de stat de întreținere a infrastructurii feroviare și de susținere a curselor de călători. Aplicîndu-mi cunoștințele, experiența și pasiunea, fără un leu din bani publici, am reușit să dezvolt capacitatea operațională a CFM circa 1000 de zile, din care vreo 800 salariile au fost achitate punctual.

Cred că merită să urmărim cu răbdare performanța d-lui ministru Spînu în acest domeniu. Am fost și rămîn absolut deschis dialogului și cooperării pentru dezvoltarea unui sector feroviar modern și performant, dar din momentul plecării nu am fost contactat nici de d-l Spînu, nici de conducerea întreprinderii. Chiar îi invit să nu ezite.”, a declarat Oleg Tofilat pentru portalul factnews.md.

37
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?