COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Trei moldoveni, blocați în vama României de patru zile (VIDEO)

Trei moldoveni, blocați în vama României de patru zile (VIDEO)

De la 1 aprilie, trei cetățeni ai Republicii Moldova stau blocați în vama Nădlac II a Ungariei la intrare cu România. Înghețați de frig, aceștia dorm pe unde apucă, ducînd lipsă de apă și mîncare.

Se întîmplă din cauza că, fiind alugați de pe teritoriul Cehia din cauza pandemiei de Coronavirus, vameșii români nu le permit să tranziteze țara, pentru a ajunge în Republica Moldova

Sînt mărturiile unei femei, care a expediat mesajul pe adresa redacției Noi.md, mărturisind că a sunat peste tot ca să ceară ajutor, însă și pănă acum a rămas cu „ochii în soare”.


„Ungaria le-a permis să treacă vama, Austria tot a permis, însă românii nu le permit în țară, au interdictie. Înapoi nu pot pleca, din motivul că are deport . În țară nu pot intra, că nu le permit. Au rămas la mijloc de drum 5 nopți, dorm în mașină, nu au adăpost ! Am telefonat toate autoritățile posibile - Ministerul Afacerilor Externe, Poliția de Frontieră a României, Ambasada României în Moldova, ambasada Moldovei în România, Juristul Poliției de Frontieră, Ambasada Moldovei în Cehia, Guvernul Republicii Moldova, Serviciul Vamal al Republicii Moldova”, scrie moldoveanca.

Aceasta mai spune că șeful vămii unde au rămas blocați moldovenii vorbește urît cu ei, fără să înțeleagă că acești oameni sînt așteptați acasă, cei dragi făcîndu-și griji pentru ei.

„Nimeni absolut nu ne dă un ajutor, un răspuns măcar. Băiatul cere de la vameși si de la autorităti sa-i pună înca un deport, amendă, numai să-i permită să intre în țară . Rugăm autoritățile să ne ajute! Să caute ieșire din situație”, se mai arată în mesaj.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load