COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Transportatorii anunță o nouă grevă: Mesajul transmis premierului Sandu

Transportatorii anunță o nouă grevă: Mesajul transmis premierului Sandu

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto amenință cu o nouă grevă, dacă Ministerul Economiei nu va identifica soluții pentru majorarea tarifului pentru călătorii.

Atenționarea transportatorilor a fost transmisă într-o scrisoare adresată premierului Maia Sandu.

"Îndemnăm prim-ministrul să înceapă dialogul cu noi. În adresarea noastră atragem atenția că transportatorii vor organiza o nouă grevă dacă discuțiile în privința tarifului nu vor începe în scurt timp", menţionează reprezentanții Asociației.


Totodată, transportatorii spun că nu este adevărată informaţia precum că MEI discută cu ei în privinţa tarifului.

Amintim că, în data de 9 octombrie, sute de şoferi şi administratori de rute interurbane au protestat în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Aceştia şi-au sistat activitatea pînă la prînz şi au venit în faţa clădirii Guvernului pentru a cere majorarea tarifelor pentru călătorie.

Timp de aproape două ore, cît şi-au spus păsul în faţa presei, nici un reprezentant al executivului nu a ieşit în faţa lor, însă după şedinţa Guvernului, prim-ministru Maia Sandu a ţinut să le reamintească transportatorilor despre condiţiile negociate anterior de ministerul economiei cu aceştia.

Participanţii la protest au spus că nu pot oferi călătorilor condiţii mai bune, deoarece maşinile cu care sînt nevoiţi să circule au vîrsta medie de peste 23 de ani, iar bani nu-s, pentru a investi în alt transport modern.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load