Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Pentru prima dată în 40 de ani: ce se va întîmpla la o uzină din Marea Britanie

12 apr. 22:30   Externe
4432 0

Muncitorii de la cea mai mare uzină siderurgică din Marea Britanie au votat ca să intre în grevă pentru prima dată în ultimii 40 de ani, pentru a protesta împotriva intenție proprietarul acesteia de a reduce 2.800 de locuri de muncă.

Sindicatul ”Unite” a declarat că 1.500 dintre membrii săi de la uzina din sudul Țării Galilor și de la o uzină de prelucrare mai mică din apropiere susțin greva.

În ianuarie, proprietarul indian a declarat că va închide ambele cuptoare metalurgice de la Port Talbot, în cadrul planurilor sale de a transforma activitatea sa în pierdere din Marea Britanie mai economică și mai ecologică, înlocuindu-le cu cuptoare electrice, mai ecologice, relatează Noi.md cu referire la eurointegration.

Sindicatul a declarat că societatea are o altă alegere după ce Unite a obținut un angajament din partea principalului partid de opoziție de a investi 3 miliarde de lire sterline (3,8 miliarde de dolari) în industria siderurgică britanică, față de cele 500 de milioane de lire sterline promise de actualul guvern.

Președintele sindicatului, Sharon Graham, a declarat că votarea a avut loc în ciuda amenințărilor proprietarului că pachetele extinse de demiteri vor fi retrase dacă muncitorii vor intra în grevă. Compania a declarat deja că planul său rămîne în vigoare.

3
1
1
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?