X 

Transferul minorilor în Penitenciarul nr.10-Goian, discutat în cadrul ședinței de lucru la Ministerul Justiției

23 feb. 13:00   Societate
1433 0

Secretara de stat a Ministerului Justiției, Nadejda Burciu, a organizat astăzi o ședință de lucru cu privire la transferul minorilor și tinerilor preveniți din izolatoarele de urmărire penală în Penitenciarul nr.10-Goian.

Scopul este de a iniția elaborarea unui plan de transfer etapizat, coordonarea proceselor și stabilirea procedurilor de interacțiune între instituțiile implicate.

„Discuțiile în privința transferului și deținerii minorilor condamnați și preveniți în Penitenciarul nr.10-Goian au început încă în anul 2011, dar din anumite motive acest lucru nu a avut loc. În tot acest timp au fost investite resurse și au fost depuse eforturi în scopul îmbunătățirii condițiilor de detenție pentru minori și pregătirea personalului în conformitate cu cerințele europene. Acum, pentru noi este important să desfășurăm transferul minorilor într-un mod, în care să punem prioritate pe interesul minorilor și să prevenim riscurile care pot apărea în proces”, a menționat secretara de stat a Ministerului Justiției, Nadejda Burciu.

În cadrul ședinței au fost prezentate informații privind minorii aflați în detenție, recomandările Comitetului european pentru prevenirea torturii (CPT), provocările cu care se confrunta personalul, asigurarea accesului la educație și dezvoltarea de programe viabile pentru resocializarea minorilor și tinerilor aflați în detenție.

Directoarea adjunctă a Administrației Naționale a Penitenciarelor, Liuba Jignea-Suveica a explicat dificultățile și necesitățile existente în cadrul sistemului administrației penitenciare și a abordat problematica cu care se acesta, în contextul asigurării deținerii minorilor și tinerilor preveniți.


La ședința au participat reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, procurori, avocați, conducători ai sistemul Administrației Naționale a Penitenciarelor, reprezentanți ai Oficiului Avocatului Poporului și UNICEF Moldova.

Menționăm că Ministerul Justiției și Administrația Națională a Penitenciarelor propune organizarea unui transfer etapizat începînd cu luna martie 2023, începînd cu preveniții minori din Penitenciarul nr.13-Chișinău și continuînd cu preveniții tineri cu vîrsta de pînă la 23 ani.

Actualmente, în sistemul penitenciar se află 34 de minori, 18 dintre ei condamnați definitiv, iar alți 16 sînt în așteptarea sentinței.

0
0
1
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий