X 
Cazul Șor stiri: 599

Tragedia de la Aeroport: Opoziția cere audiere Ministrului Afacerilor Interne și a șefului SIS

7 iul. 10:31   Societate
3077 1

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au cerut audierea în parlament a șefei Ministerului Afacerilor Interne, dar și a șefului Serviciului de informare și securitate, în contextul evenimentelor tragice care au avut loc pe 30 iunie la Aeroportul Internațional Chișinău, notează Noi.md.

”Am solicita să fie invitat și doamna Revenco și domnul Musteață pentru a avea o audiere să vedem ce a dus la dsfășurarea cestor evenimente. Considerăm că o audiere în cadrul parlmentului nu va aduce un ipediment în acțiunile de urmărire penală, dar ar putea să genereze o balanță între mesajul autorități și a mesajelor care se vehiculează în societate. Respectiv solicităm să fie audiată Ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco și șeful SIS, Alexandru Musteață”, a declarat Adrian Lebedinschi.

Propunerea nu a întrunit numărul necesar de voturi.

Amintim că un atac armat s-a produs pe 30 iunie pe Aeroportul Internațional Chișinău. Un cetățean din Tadjikistan a împușcat mortal doi angajați ai structurilor de forță: polițistul de frontieră, Serghei Muntean, și agentul de securitate, Igor Ciofu.

În timpul schimburilor de focuri, atacatorul fusese rănit și se afla în stare gravă, iar pe 3 iulie, acesta a decedat într-un spital din Republica Moldova.


La 3 zile de la tragicul incident, Procuratura Generală a anunțat inițierea unui proces penal în scopul verificării neîndeplinirii sau îndeplinirii necorespunzătoare de către persoanele implicate în asigurarea securității persoanelor aflate la Aeroportul Internațional Chișinău. În ceea ce privește dosarul penal de bază, acesta este gestionat de Procuratura municipiului Chișinău.

Pe 5 iulie, prim-ministrul Dorin Recean a solicitat autorităților responsabile să prezinte, pînă la sfîrșitul acestei săptămîni, un raport detaliat privind măsurile luate, care să asigure un nivel de securitate înaltă la Aeroport.

9
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?