Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

Topul celor mai vîndute cărţi în 2021. Ce preferă să citească moldovenii

6 ian. 21:00   Societate
2100

S-a citit mult în 2021, spun angajații librăriilor din țară. În topul celor mai vîndute cărţi se regăseşte povestea celui mai mare dezastru nuclear "Cernobîl", dar şi romanul "Temă pentru acasă" de Nicolae Dabija.

"Cea mai vîndută carte online a fost cartea "Cernobîl". Ea conţine detalii şi informaţii care au fost culese de jurnalistul şi autorul acestei cărţi, timp de 10 ani. Cea mai vîndută carte în librării a fost "Temă pentru acasă" de Nicolae Dabija, mai ales după decesul scriitorului", a menţionat Elena-Loredana Ichim, specialist marketing, transmite publika.md.

Librarii afirmă că şi cărţile pentru adolescenţi au fost la mare căutare.

"Colecţia de cărţi "Harry Potter" cu toate aventurile de acolo rămîne unul dintre cele mai solicitate romane. La fel, "Flori pentru Algernon" sau "Fahrenheit 451 de grade", rămîn în top vînzări 2021, iar din literatura motivaţională "Tată bogat. Tată sărac", a spus Mariana Pagu, librar-șef la o librărie din Capitală.

Anul trecut au crescut vînzările on-line. Cu toate astea, numărul celor care au cumpărat din librării a rămas la fel de mare ca şi în anii precedenţi.


"Uneori comand cărți online, le aduce curierul, dar uneori vreau să mă uit la carte, să o deschid şi să văd care este fontul, cum este tradusă, cum sînt paginile, hîrtia", a spus o cititoare.

"Eu citesc pe suport de hîrtie, dar fac comanda online, în librărie de exemplu cînd vin să i-au o carte, comanda mă uit ce mai este", a afirmat o altă cititoare.

"Citesc romane, chiar şi cărți clasice. Online sînt reduceri mari şi eu am comandat. În librării nu prea sînt reduceri", a menţionat o cititoare.

3

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав