X 
Arşiţa stiri: 175
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1455

Tehnologii inovative de supraveghere aeriană implementate în cadrul Poliției de Frontieră

22 iun. 2022,, 15:15   Societate
2846 0

Ieri, 21 iunie 2022, la Centru de Excelență în Securitatea Frontierei a avut loc evenimentul de transfer al tehnologiilor moderne achiziționate în cadrul proiectului European ,,Conceptul inovativ de supraveghere aeriană relocabilă pentru securitatea frontierelor” finanțat prin Facilitatea Parteneriatului de Mobilitate III.

La eveniment a fost prezentă Secretara de stat al Ministerului Afacerilor Interne, dna Jana Costachi, șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, dl Valentin Fiodorov, consul la Oficiul Ambasadei Republicii Estonia în R. Moldova, dl Simmu Tiik, precum și partenerii de proiect din Estonia și Lituania.

În discurs, secretarul de stat al MAI, dna Jana Costachi a mulțumit partenerilor de dezvoltare din numele său, dar și al ministrului afacerilor interne, pentru buna implementare a proiectului. Astfel, oficialul a menționat: ,,Noi înțelegem perfect că pentru a ne eficientiza munca, avem nevoie de a implementa tehnologii inovative în domeniile de securitate, iar o frontieră inteligentă ne va permite să ieșim la un nou nivel. În fapt, aceste tehnologii au misiunea de a îmbunătăți rezultatele activității noastre, datorită aparatelor de zbor fără pilot și a turnului relocabil de supraveghere, putem reduce din golurile pe zonele de frontieră, avem “ochi” suplimentari în teren. Noi am demonstrat că sîntem parte a comunității europene și vom tinde spre dezvoltarea capacităților noastre la securizarea frontierelor, la asta muncim, asta ne motivează”.

La rîndul său dl Fiodorov a adus mulțumiri reprezentanților de la Universitatea Tehnică din Vilnius “Gedeminas”, Academiei Estoniene de Științe ale Securității, precum și Centrului Internațional pentru Dezvoltarea Politicilor Migraționale (ICMPD) pentru atingerea rezultatelor scontate ale proiectului. “Asistența externă de care beneficiază Poliția de Frontieră în această perioadă atît de incertă, cauzată de agresiunea armată din Ucraina, este absolut necesară. Riscurile actuale ne-a mobilizat și ne-a demonstrat că aplicarea tehnologiilor inovative este o soluție fiabilă pentru asigurarea unui control eficient al frontierei de stat. Monitorizarea tehnică a frontierei va simplifica activitatea polițiștilor de frontieră, vă crește mobilitatea patrulelor și, desigur, va raționaliza resursele umane și cheltuielile suportate”, a fost mesajul șefului adjunct al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.


În cea de-a doua parte, participanții la eveniment, precum și elevii Centrului de Excelență în Securitatea Frontierei au luat parte la prezentarea demonstrativă a capacităților tehnice ale echipamentului modern.

Este de menționat că tot ieri a început cursul de instruire ,,Operarea dronelor și utilizarea turnului mobil relocabil” pentru angajații din cadrul subdiviziunilor specializate și celor teritoriale ale IGPF. Acesta se va desfășura în perioada 21 – 24 iunie 2022 în Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei. Ulterior, echipamentul modern va fi repartizat și aplicat după destinație în cadrul misiunilor de serviciu la frontiera de stat.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав