Teatrul Național ”Satiricus I.L. Caragiale” va prezenta două spectacole

23 sep. 2020,, 18:15   Societate
3110 0

Două spectacole va prezenta în aer liber Teatrul Național ”Satiricus I.L. Caragiale”, vineri și sîmbătă, 25 și 26 septembrie, începînd cu ora 19.00, informează Moldpres.

Astfel, vineri, 25 septembrie, în curtea teatrului va avea loc spectacolul ”Doctor de femei” de Georges Feydeau, în regia lui Alexandru Grecu.

Potrivit directorului instituției, Alexandru Grecu, „Doctor de femei” este o comedie intrigantă despre infidelitatea conjugală, un subiect captivant, dintotdeauna actual în societate, care le dă mult de gîndit bărbaților afemeiați.

Sîmbătă, 26 septembrie, teatrul oferă publicului spectacolul ”Ce vrăji a mai făcut soția mea?” după John Tobias, în regia lui Mihai Panaitescu. Potrivit lui Alexandru Grecu, concluzia regizorului romîn Mihai Panaitescu, la finalizarea spectacolului „Ce vrăji a mai făcut soţia mea”, este edificatoare: „Teatrul de Artă din Deva și Teatrul „Satiricus” din Chișinău au reușit să facă ceea ce politicul sau politicienii nu reușesc întotdeauna, adică nu un parteneriat, ci o mezalianță umană și culturală firească, din punctul meu de vedere. Eu cred cu tărie în acest tip de fuziune artistică ce poate deveni exemplu și vector în evoluția mentalităților și de o parte și de cealaltă a Prutului”, a subliniat Mihai Panaitescu.

Noul spectacol – o adaptare scenică după textul dramaturgului John Tobias – este o satiră puternică la adresa societăţii nord-americane, unde relaţiile interumane şi mai ales cele familiale au ajuns într-un puternic impas. Ideea spectacolului este o invitație la normalitate, la rezolvarea problemelor fără adjuvanţi în cuplu, la valorile familiale fireşti, şi asta, bineînţeles, cu o mare încărcătură de umor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?