X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Un spectacol de un dramaturg american va prezenta Teatrul Național „Mihai Eminescu”

17 apr. 20:08   Societate
1170 0

La Teatrul Național „Mihai Eminescu” va avea loc joi, 18 aprilie, la ora 18.00, spectacolul „August” de dramaturgul american Tracy Letts, traducere: Anton Cucu, regie: Alexandru Cozub, scenografie: Iurie Matei, pictor costume: Stela Verebceanu, mișcare scenică: Oleg Mardari.

Potrivit organizatorilor, „August: Osage County” de Tracy Letts este un text sfidător și tulburător, un titlu ce deține un Premiu Pulitzer și un celebru antecedent cinematografic cu două nominalizări la Oscar în palmares.

Tracy Letts este unul din cei mai cunoscuți dramaturgi americani, autor de scenarii de film, actor de teatru și film, figură proeminentă a teatrului american contemporan, transmite Noi.md cu referire la moldpres.md.

În aceeași zi, la ora 18.30, Teatrul Național „Satiricus I.L. Caragiale” va oferi publicului sperctacolul „Casa” de Maxim Gorki, în regia lui Dumitru Acriș.

Potrivit regizorului Dumitru Acriș, este un spectacol dur, neordinar și, în același timp, emoționant. El plasează cu temeritate în prim-plan omul și visele sale.


În opinia directorului general al Teatrului Național „Sasitircus I.L. Caragiale”, Alexandru Grecu, marea dramă a familiei Jeleznov, deși a fost descrisă de Maxim Gorki cu un secol în urmă, este o oglindă vie a realităților din zilele noastre, din societatea noastră așa-zis capitalistă. Spectacolul ne prezintă povestea unei familii. Este o narațiune dură despre părinți și copii, vise și speranțe. Despre dragostea maternă – puternică, impulsivă, care poate fi distructivă.

0
0
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?