Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

La Opera Națională va avea loc un spectacol de Giacomo Puccini

3 apr. 21:06   Capitala
1409 0

Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu" va prezenta joi, 4 aprilie, începînd cu ora 18.00, spectacolul ”Turandot”, operă în trei acte de Giacomo Puccini, după piesa omonimă de Carlo Gozzi. ”Turandot” este una dintre cele mai grandioase și apreciate opere din repertoriul universal.

Potrivit organizatorilor, în cadrul aniversării Centenarului Puccini, care omagiază 100 de ani de la trecerea în neființă a compozitorului italian, Teatrul Național de Operă și Balet "Maria Bieșu" își propune să aducă un omagiu acestui titan al muzicii clasice prin prezentarea operei "Turandot", dar și alte opere din palmaresul compozitorului. Spectacolul este nu doar un tribut adus marelui artist, ci și o ocazie de a experimenta una dintre cele mai vibrante și emoționante opere, cunoscută pentru profundele sale teme de dragoste, sacrificiu și eliberare, transmite Noi.md cu referire la moldpres.md.

Povestea operei se concentrează pe personajul feminin principal, Turandot, o prințesă chinezească care impune un joc de întrebări și răspunsuri tuturor celor care îndrăznesc să o cucerească. Printre aceștia se numără și Calaf, un prinț străin care, atras de frumusețea și misterul Turandot, își asumă riscul de a-i răspunde la întrebări. Muzica operei "Turandot" este impresionantă, plină de pasiune și dramatism, cu momente vocal-simfonice deosebite. De asemenea, decorurile spectaculoase și costumele specifice creează o atmosferă deosebită și îi transportă pe spectatori în lumea magică a operei. Dirijor – Nicolae Dohotaru, regizor – Eugen Platon, regizor coordonator – Rodica Picireanu.

În aceeași zi, la 18.30, Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale” readuce în scenă spectacolul ”O scrisoare pierdută” de I. L. Caragiale, în regia lui Alexandru Grecu, iar la 19.00, Teatrul ”Geneza Art” – spectacolul ”ZACS - Ziua așteptării căsătoriei sacre”, în regia Danielei Burlaca, o comedie grotescă, cu situații diverse și pline de umor, despre o mireasă care așteaptă și un mire care nu vine.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?