TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Stoianoglo, despre eliberarea lui Platon: "Am făcut acest lucru în cadrul legii"

Procurorul general Alexandr Stoianoglo a menționat că eliberarea lui Platon a devenit posibilă în baza probelor primite.

El a spus despre asta în cadrul emisiunii "Пятница" cu Anatolie Golea pe canalul "RTR Moldova".

"Cînd am ajuns la sfîrșitul examinării dosarului lui Platon, judecătorul s-a schimbat, au început cîteva combinații, caracteristice justiției noastre", a spus procurorul general.

El a subliniat că lui Platon nu îi convine să amîne dosarul, doar Plahotniuc și Șor sînt interesați de acest lucru. De îndată ce învinuirile împotriva lui Platon vor fi retrase, acestea vor trece la ei.

"Platon a fost eliberat în baza unei legi care oferă procurorului general dreptul de a suspenda executarea pedepsei dacă există dovezi pentru a respinge vinovăția. Am făcut acest lucru în cadrul legii, am mers în instanță, propunerea mea a fost examinată. Argumentele noastre au fost acceptate și a fost suspendată executarea pedepsei. La noi nu este atît de ușor să-l tragi la răspundere pe Platon, l-am adus în fața justiției cu permisiunea părții ucrainene. El a fost extrădat. Partea ucraineană ne-a dat dreptul să-l tragem la răspundere penală doar pentru furtul miliardului. Pentru a-l judeca în alte dosare, avem nevoie de permisiunea părții ucrainene", a spus procurorul general.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load

Arhivă de ştiri