COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Stamate: Andrei Saracuța nu a fost numit de mine în funcția de director interimar la Penitenciarul nr.13

Stamate: Andrei Saracuța nu a fost numit de mine în funcția de director interimar la Penitenciarul nr.13

Olesea Stamate a răspuns acuzațiilor lansate în adresa sa de către actualul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi.

Fosta ministră a Justiției a specificat că nu l-a numit pe Andrei Saracuța în funcția de director interimar al Peniteciarului nr.13 și că acesta „exercită interimatul pentru directorul P13, după eliminarea din sistem a dlui Pantea”.

Stamate spune că vizitele la Penitenciarul nr.13 din timpul mandatului său au fost vizite de informare despre condițiile de detenție și că printre deținuții cu care vorbit nu a fost Vlad Filat.


„Am vizitat mai multe celule, pentru a ma informa asupra condițiilor de detenție și problemelor cu care se confruntă penitenciarul și deținuții, și am vorbit cu unii deținuți, însă printre ei nu s-a numărat Vlad Filat”, a scris Olesea Stamate, după ce, într-o conferință de presă, Fadei Nagacevschi a făcut legătura dintre vizitele Olesei Stamate la Penitenciarul nr. 13 și eliberarea lui Vlad Filat.

„Eu aș solicita o informație mai amplă referitoare la toate demersurile care au fost depuse de către administrația P13 față de alți deținuți care întrunesc condițiile eliberării condiționate înainte de termen, pentru a mă asigura că nu este vorba de o abordare selectivă sau diferențiată.

Acuzațiile lansate de ministrul Justitiei ma duce la gîndul că el ar fi cunoscut de acest demers însă nu ar fi comunicat despre acest fapt tocmai pentru a pune pe responsabilitatea guvernului precedent acest caz”, a mai scris Olestea Stamate pe Facebook.

Fadei Nagacevschi a lansat mai multe acuzații la adresa Olesei Stamate și a Guvernului Sandu, atunci când a comentat eliberarea lui Vlad Filat din închisoare.

Maia Sandu a spus că eliberarea lui Vlad Filat din închisoare „nu are nimic în comun” cu Guvernul pe care l-a condus.

Astăzi, Vlad Filat a fost eliberat condiționat din închisoare, după patru ani de detenție, circa 2/3 din termenul de pedeapsă stabilit.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load