COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6730

SIS vine cu o reacție la declarațiile lui Alexei Serebreanschi

8 sep. 12:47   Societate
1829 0

Serviciul de Informații și Securitate cataloghează declarațiile colonelului în rezervă, Alexei Serebreanschi, drept „o frustrare personală și o încercare a acestuia de a se victimiza în contextul încetării relațiilor de muncă în raport cu instituția”, transmite IPN, transmite Noi.md cu referire la ipn.md.

„Menționăm că domnul Serebreanschi este inculpat în săvîrșirea unor infracțiuni ce vizează abuzul de atribuții funcționale în perioada cînd activa în calitate de șef al unei subunități a Serviciului. Ieșirile publice ale acestuia au ca scop denigrarea Serviciului în contextul activizării eforturilor interne de asigurare a unui nivel înalt de integritate profesională, a acțiunilor îndreptate contra fenomenului corupției mari, precum și constituie o tentativă de acordare artificială a statutului de „dosar politic” procesului penal în desfășurare contra domnului Serebreanschi”, precizează instituția.

SIS nu se va lăsa atras în dispute și jocuri mediatice orientate spre influențarea actului de justiție și va continua să acționeze în strictă conformitate cu normele legale, se mai spune în nota de reacție a instituției.

Alexei Serebreanschi, colonel în rezervă SIS și fost șef al spionajului extern, a acuzat conducerea SIS de incompetență, menționînd că „prin acțiunile sale pe parcursul ultimilor ani prezintă unele semne clare de comitere a unor infracțiuni deosebit de grave”. Într-o conferință de presă, el a declarat că există suspiciuni privind abuzul de serviciu și abuzul de putere, neglijență în serviciu, dar și divulgarea intenționată a informațiilor atribuite la secretul de stat și acoperirea unor crime. În opinia sa, aceste fapte ilegale pot avea consecințe dezastruoase pentru stat și pentru securitatea lui.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽