COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 929 781   INFECTAȚI 361 828(+712)   TRATAȚI 345 226      DECESE 9022(+37)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3013

Ședința în care urma să fie examinat mandatul de arest pe numele lui Pînzari, pusă pe pauză

6 sep. 20:38   Societate
1013 1

Curtea de Apel Chișinău a amînat pentru 8 septembrie ședința de judecată în care urma să se expună asupra mandatului de arest a fostului șef al Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pînzari.

Asta după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a contestat hotărîrea Judecătoriei Chișinău prin care ex-șeful IGP, reținut în dosarul fostei Direcții numărul 5, a fost eliberat din penitenciar și transferat în arest la domiciliu, pentru 30 de zile, notează Noi.md cu referire la tv8.md

„În după-amiaza zilei de luni, Curtea de Apel Chișinău a ascultat poziția procurorului PCCOCS și a părții apărării, la subiectul contestării de către procuror a înlocuirii măsurii arestului preventiv cu cel la domiciliu, dispusă de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, în privința unui învinuit în dosarul angajărilor fictive în fosta Direcție nr. 5 a MAI”, se arată într-un comunicat al PCCOCS.

După hotărîrea emisă de către magistrații Judecătoriei Chișinău, procurorii au declarat că aceștia au neglijat probele prezentate de oamenii legii, care demonstrează că învinuitul este în măsură să exercite influență asupra martorilor și figuranților în dosarul angajărilor fictive în cadrul fostei Direcții nr. 5 a MAI.

„Instanța de judecată și-a motivat hotărîrea prin aspecte și circumstanțe care nu corespund realității. Astfel, la baza hotărîrii a fost pusă obligația din partea învinuitului de a se prezenta în fața organului de urmărire penală și promisiunea că nu se va eschiva, în condițiile în care însuși învinuitul fizic nu s-a prezentat la ședința de judecată. Suplimentar, magistrații au menționat intenția acestuia de a conlucra cu autoritățile de investigație, fapt care nu corespunde adevărului și vine în contradicție cu materialele prezentate de către procuror. De asemenea, la motivarea respingerii solicitării procurorilor PCCOCS de plasare a învinuitului în arest preventiv a fost inclusă starea sănătății acestuia, chiar dacă în ședința de judecată au fost prezentate probe care demonstrează că starea actuală a sănătății învinuitului nu este de natură să-i împiedice prezența lui la ședința de judecată”, se arata în comunicatul PCCOCS.


Alexandru Pînzari este cercetat pentru „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice” în dosarul fostei Direcții nr. 5, în care este vizat președintele FEA, Dorin Damir, și șeful IP Bălți, Valeriu Cojocaru, cu privire la angajarea lui Damir în calitate de agent sub acoperire în cadrul fostei direcții Inspectoratului Național de Investigații (INI).

În acea perioadă, Pînzari deținea funcția de șef al IGP.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X